הנדבנית הלא ידועה, אישה יראת ה'.
כל כך הרבה נכתב וסופר על תרומתו של הברון אדמונד דה רוטשילד, וכל כך מעט ידוע על רעייתו ושותפתו לדרך במשך עשרות שנים.כמקובל במשפחת רוטשילד, הנישואין היו בתוך המשפחה. אביה של עדליאדה היה בן דודו של אדמונד. כך הובטח כוחה של המשפחה ושמירה על משאביה הכלכליים
האם הסכימה למעשיו ולאופן בו שיעבד את נכסיהם המשותפים לטובת המושבות בארץ ישראל? אין לנו דרך לדעת, למעט רמזים ושברי מידע. חמש פעמים ביקרו הברון והברונית בארץ ישראל, ולמרות התנאים הטובים יחסית של מסעם, עדין היתה זו משימה מאתגרת לעבור בארץ חרבה ועויינת.
בביקורם האחרון היו כבר כמעט בני 80, והתמונה שצולמה בגן טיול ע"י צלם המושבה פנחס קריסטל היא אחת הבודדות שידועות לנו (מופיעה אפילו בערך עליה בויקיפדיה האנגליתהיא היתה יותר אדוקה מבעלה, והחשיבה מאד את חלקה של הדת היהודית בחיי המתיישבים. מספרים שבניית בתי הכנסת היפים של המושבות היו ביוזמתה של הברונית.
גם בדבריה אל הנשים במושבה הדגישה את חשיבות החינוך היהודי שהאימהות צריכות להקפיד בו עם ילדיהן. מרכיב הצדקה היה מרכזי בעיניה והיא תרמה למוזיאונים, ספריות, מדענים, אמנים, בתי חולים ובתי יתומים, בפאריס, בפרנקפורט ובפלשתינהשני בנים ובת נולדו לזוג רוטשילד.הם נפטרו בהפרש של שנה, אחרי 58 שנות נישואין.הברונית מפאריז קבורה לצד בעלה בגני רמת הנדיב, כאן במושבה שאהבו יחד, פאריז הקטנה. על המצבה שלה נכתב "אישה יראת ה'".